Home

Nieuws

Lichte toename CO2-uitstoot in Nederland

Den Haag - De gemiddelde uitstoot van CO2 is in het vierde kwartaal van vorig jaar licht toegenomen vergeleken met de laatste drie maanden van 2013. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het gaat per saldo om een toename van 0,1 procent.

De CO2-uitstoot door energie-, water- en afvalbedrijven is veel hoger dan een jaar eerder. Daar staat tegenover dat onder meer de landbouw en industrie minder CO2 hebben uitgestoten dan een jaar eerder. Door het relatief milde winterweer hebben huishoudens en dienstverlenende organisaties het afgelopen kwartaal minder aardgas verstookt en daardoor ook minder CO2 uitgestoten. Vooral in oktober en november 2014 was het warmer dan een jaar eerder.

CO2 is een belangrijke factor als het gaat om milieuvervuiling en komt onder meer uit de uitlaat van auto's en door uitstoot door de industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.