Home

Nieuws

Kieskompas voor waterschapsverkiezingen

Amsterdam - Vanaf woensdag kunnen kiezers naar kieskompas.nl voor stemhulp bij de waterschapsverkiezingen.

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor 22 waterschappen, tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Statenverkiezingen. Het Kieskompas is woensdagmiddag onder begeleiding van André Krouwel gelanceerd tijdens het Nationaal Jeugdwaterschapsdebat in Lelystad, waar 500 leerlingen uit heel Nederland met elkaar debatteerden over water.

Lokale onderwerpen staan centraal in het Kieskompas. In waterschappen aan de kust spelen andere issues dan in het rivierengebied en in gebieden met veel veengronden.  Het wetenschappelijke team van Kieskompas, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft voor elk waterschap een Kieskompas gemaakt waarmee kiezers kunnen zien welke partij het beste past bij de eigen opvattingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.