AlgemeenNieuws

Hollande opent Parijse landbouwshow

Parijs – Traditiegetrouw heeft de Franse president zaterdagmorgen vroeg het Salon de ‘l Agriculture in Parijs geopend. François Hollande maakte een lange rondgang langs verschillende boeren en bedrijven, waarbij hij hier een koe en daar een schaap aaide en onderweg met verschillende boeren sprak.

”Uw situatie is op dit moment moeilijk, zeker met het Russische embargo op onze landbouwproducten. U kunt echter op onze steun rekenen, de Staat staat dicht bij de boeren”, bond hij hen daarbij op het hart.

Het bezoek van de president ging gepaard met zware veiligheidsmaatregelen vanwege de recente terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad. In dat kader werd de vertegenwoordiger van de boerenbond Confédération Paysanne uit het gezelschap van de president weggetrokken. De president verklaarde tegenover de pers dat er sprake was van een persoonsverwisseling, maar de betrokkene zelf dacht dat het meer te doen had met de protestacties die de Confédération Paysanne voert tegen de megaboerderijen in Frankrijk.

Beheer
WP Admin