Home

Nieuws 4 reacties

Geen exportverbod voor slacht buiten EU

Brussel –De Europese Commissie kan de export niet tegenhouden van Europees vee naar landen die het niet nauw nemen met dierenwelzijn. Dat zegt Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis (Gezondheid en Voedselveiligheid) in antwoord op schriftelijke vragen van het Europees Parlement.

Volgens Andriukaitis laat de Europese regelgeving niet toe de export van vee tegen te houden. Maar de Europese Commissie is wel van plan in het Midden-Oosten te werken aan de bewustwording over dierenwelzijn. In maart van dit jaar wordt in Beiroet een bijeenkomst gehouden waarbij met name wordt gesproken over dierenwelzijn in slachthuizen.

De Italiaanse Europarlementarier Nicola Caputo (Sociaaldemocraten) zegt dat 3 miljoen dieren naar het Midden-Oosten worden vervoerd om daar te worden geslacht. Tegelijk wordt ingevroren rundvlees ingevoerd. Hij vindt het uit oogpunt van dierenwelzijn gewenst de export van dieren buiten de EU voor de slacht te verbieden.

Laatste reacties

 • Elevage

  In Nederland laten slachten en dan pas op transport. Blijven de slachthuizen hier ook nog bestaan

 • Henk j

  En wie bepaalt de prijs die paar slachterijen die er nog zijn !!!!!!!!!!

 • AmMy Consultancy

  De ambtenaren van de Europese Commissie gewoon even een film van een half uur over de wan toestanden aldaar verplicht laten bekijken. Dan zien over ze er nog net zo over denken.

 • AmMy Consultancy

  De ambtenaren van de Europese Commissie gewoon even een film van een half uur over de wan toestanden aldaar verplicht laten bekijken. Dan zien over ze er nog net zo over denken.

Of registreer je om te kunnen reageren.