Home

Nieuws

Fransen hebben boeren hoog zitten

Parijs – Meer dan 80 procent van de Fransen is positief gestemd over de boeren en tuinders in hun land. De agrariërs doen nuttig werk, zijn moedig, gedreven in hun vak, sympathiek en staan ook dicht bij de andere mensen.

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek van Le Parisien ter gelegenheid van de Salon de l'Agriculture, de grote landbouwshow die zaterdag in Parijs is geopend en deze hele week duurt. Toch zegt tegelijk twee derde van de ondervraagden dat de boeren wel veel en graag mopperen. De helft denkt ook dat ze vervuilend bezig zijn en niet voldoende rekening houden met het milieu. In het kader van de polemiek in Frankrijk over de zogenaamde fabrieksboerderijen vindt een overgrote meerderheid van de ondervraagden dat de Franse landbouw vooral moet bestaan uit kleinere familiebedrijven die met name aandacht geven aan de kwaliteit van hun producten.

Bekijk een fotoserie over de agrarische beurs Salon de l'Agriculture

Of registreer je om te kunnen reageren.