Home

Nieuws 2 reacties

Franse boeren weer in actie

Arras – In twee Franse steden zijn grote groepen boeren vrijdag weer de straat op gegaan.


In Arras in het noorden van het land trokken zo'n 60 tractoren naar het centrum om te protesteren tegen de onduidelijkheid die nog altijd bestaat rond het nieuwe Europese landbouwbeleid. De boeren, meest akkerbouwers, vinden ook dat dat GLB hen te veel nieuwe verplichtingen oplegt. In Saint-Brieuc, Bretagne, voerden varkenshouders tegelijkertijd actie om aandacht te vragen voor hun penibele situatie. De demonstranten verbrandden, zoals meestal bij dit soort acties, tractorbanden en pallets voor het kantoor van de regionale overheid waarna enkele vertegenwoordigers werden ontvangen door de préfet, de 'commissaris van de koning' voor de regio.

Laatste reacties

 • Dhr Loonen

  Ik ben als toerist eens verzeild geraakt in een ( wat nadien bleek milde ) actie van collega's in Frankrijk.
  Dat hek dat je rond de prefectuur ziet staan staat er niet voor niets,
  De agressie die gebruikt werd was dermate dat je in Nederland voor deze feiten minstens een jaar de cel in ging.
  Het verwonderde mij dat de Franse burger dat accepteerde.
  Of het effectief is weet ik niet, de Franse landbouw heeft het mogelijk nog moeilijker als de Nederlandse

 • agri2

  De Champs Elysees in Parijs hangt momenteel vol met groene vlaggen omdat de landbouwbeurs SIMA aanstaande is. Zoiets zou in Nederland nooit gebeuren, ze hebben daar nogal wat meer respect voor de boeren dan hier.
  Een paar heethoofden zorgen er mede voor dat de landbouw in de politiek goed op de kaart blijft staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.