Home

Nieuws

Fefac vreest lagere afzet veevoer

Brussel - De Europese mengvoerproductie voor rundvee daalt dit jaar mogelijk met zo'n 1,5 procent. Deze vrees spreekt de koepelorganisatie van Europese veevoerbedrijven Fefac uit in een vooruitblik op het jaar.

De productie van varkensvoer zal naar verwachting met 1 procent dalen en de productie van pluimveevoer zal naar verwachting stabiliseren. Alles bij elkaar genomen, zou de mengvoerproductie in de EU met 0,5 procent kunnen dalen ten opzichte van 2014.

Vorig jaar is 153,6 miljoen ton mengvoer geproduceerd in de hele EU. Dat is 0,6 procent minder dan in 2013. Vorig jaar groeide de productie van pluimveevoer nog wel. Deze voersoort is inmiddels de meest geproduceerde soort in de EU.

De sterke daling van de productie van rundveevoer, die voor dit jaar wordt ingeschat, wordt veroorzaakt door het tijdelijke dal waarin de melkveehouderij zit.

De Fefac is voorzichtig optimistisch over de voerprijzen. Vorig jaar is er mondiaal een goede oogst aan granen en oliezaden geweest. Voor dit jaar wordt ook een goede oogst verwacht. Zo zit de Zuid-Amerikaanse soja-oogst er alvast goed uit. Over de verwachting met betrekking tot de Europese graanmarkt van dit jaar is de veevoerkoepel voorzichtig.

Of registreer je om te kunnen reageren.