Home

Nieuws 3 reacties

Export fosfaat in mest 15 procent gestegen in 2014

Den Haag - De export van dierlijke mest is flink toegenomen in 2014. Bijna 32 miljoen kilo fosfaat in dierlijke mest ging in 2014 de grens over, 15 procent meer dan de 28 miljoen kilo in 2013. Vooral de export naar Duitsland nam toe.

Naar onze oosterburen ging in 2014 20,6 miljoen kilo fosfaat, bijna 4 miljoen kilo fosfaat meer dan in 2013 oftewel een toename van 17 procent. Dat blijkt uit cijfers van RVO.nl die zijn gebaseerd op de geaccepteerde vervoersbewijzen dierlijke mest.

De hoeveelheid fosfaat in geëxporteerde varkensmest nam toe met 35 procent naar 4,6 miljoen kilo, fosfaat in rundveemest nam toe met 140 procent naar bijna een miljoen kilo fosfaat. De export van pluimveemest nam met 12 procent af naar 9,3 miljoen kilo fosfaat.

Laatste reacties

  • evanderpasch1

    dus de mestprijs kan gaan dalen

  • varkenshouder1

    De mest zou geld op moeten brengen met deze waardevolle gehalte`s erin.!!!

  • ed12345

    Wat jammer dat het voor mij zo ver weg is .Hier in Canada betaal ik behoorlijk om mest te krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.