Home

Nieuws

Europees onderzoek naar deal Carrefour

Brussel - De Europese Commissie plaatst kanttekeningen bij een deal tussen de Franse organisatie van groentetelers en de supermarktketen Carrefour over de exclusieve levering van seizoengroente.

Dat blijkt uit het antwoord van Europees Commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) op schriftelijke vragen van  VVD-Europarlementariër Jan Huitema.

Huitema had vragen gesteld nadat de supermarktketen in november 2014 aankondigde alleen nog seizoengroente van Franse oorsprong te zullen verkopen. Doel van de deal was de eigen groentetelers te helpen vanwege de Russische boycot. Maar bijkomend effect was dat import vanuit andere EU-lidstaten werd geblokkeerd. Volgens Huitema was dat in strijd met de Europese mededingingsregels.

Europees Commissaris Vestager zegt dat zij contact heeft met de Franse mededingingsautoriteit over de kwestie. Er moet nog een aantal gegevens op tafel komen om te zien of de afspraak inderdaad strijdig is met de mededingingsregels.

Of registreer je om te kunnen reageren.