Home

Nieuws

Europarlement wil etiket met herkomst vlees

Straatsburg - Het Europees Parlement heeft woensdag gestemd voor de verplichte etikettering van het land van herkomst van vlees in verwerkte producten. Het voorstal haalde een meerderheid, ondanks tegenstand van onder andere CDA, VVD en SGP-ChristenUnie.

Nederlandse Europarlementariërs Jan Huitema (VVD), Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) hebben zich verzet tegen het voorstel.  Volgens de tegenstanders is etikettering geen oplossing voor het gesignaleerde probleem.  De etiketteringsplichit is op tafel gekomen naar aanleiding van het paardenvleesschandaal.

De Nederlandse Europarlementariër Peter van Dalen zegt dat het voorstel sympathiek lijkt maar in feite leidt tot voedselverspilling en bureaucratie. Maar het kernprobleem, fraude  en vleesschandalen,  wordt er niet door opgelost. "Om per levering het etiket aan te passen, brengt veel extra kosten met zich mee. Of het vlees nu uit Nederland komt of net over de grens uit Duitsland zegt niets over de kwaliteit of veiligheid", aldus Van Dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.