Home

Nieuws 4 reacties

'Effect Russische boycot beheersbaar'

Brussel – De strafmaatregelen van de Europese Unie tegen Rusland hebben effect. De gevolgen van de Russische boycot van Europese landbouwproducten zijn beheersbaar. Dat zegt Europees Commissaris Federica Mogherini, verantwoordelijk voor het buitenlands beleid van de EU.

Volgens de vice-president van de Europese Commissie hebben de Europese maatregelen effect op delen van de Russische economie doordat de rente omhoog ging voor leningen. De effecten van de Europese maatregelen komen bovenop de gevolgen van de lage olieprijzen.

Mogherini antwoordt op vragen van de Oostenrijkse Europarlementariër Georg Mayer (niet-gebonden fractie), die stelt dat de zuivelsector, de varkenshouderij en de fruitsector in de Europese Unie hard worden getroffen. Hij vraagt zich af of het effect van de EU-maatregelen tegen Rusland wel opweegt tegen de schade voor de Europese boeren.

Laatste reacties

  • Waardeloze gasten daar in Brussel . Door hun worden hard werkende boeren de nek omgedraaid .ze verdienen zelf tonnen in het jaar en hebben geen enkel idee waar ze mee bezig zijn . ( zakken vullen)

  • maatje 1904

    @ lunteren helemaal mee eens!!

  • agratax2

    @agrarische activiteiten lunteren. Doen we nu niets aan Poetin zijn machtsvertoon dan staat hij morgen, misschien nu al, in de Noord Oostelijke staten van de EU onrust te stoken. Mij bekruipt het gevoel dat Lunteren graag vrijheid van denken en handelen wil, maar het mag niets kosten!!!! Hebben we 80 jaar geleden niet dezelfde politiek gevoerd? Niets doen, hebben we toen Hitler ook niet zijn gang laten gaan, omdat het anders geld zou kosten (bewapening). De uit eindelijke rekening was vele malen groter. Doen we nu dus niets dan zal de geschiedenis zich herhalen. Helaas is het geschiedenis onderwijs het ondergeschoven kindje in onderwijs Nederland en weten velen niet Waar ze weg komen en nog minder waar ze heen gaan..

  • Zuperboer

    @agratax2: helemaal mee eens; De overeenkomsten tussen Hitler en Poetin zijn beangstigend. Het Westen is bang om militair in te grijpen en dat is begrijpelijk, maar we zijn op dit moment misschien (helaas) wel getuige van historische stappen in de wereldgeschiedenis. Ik vraag me af of Poetin overlegt over zijn handel en wandel en of hij intern tegenspraak duldt. Dat laatste zou weleens cruciaal kunnen zijn, want het blijft onduidelijk wanneer hij terugdeinst voor tegenmaatregelen of dat hij bereid is zijn eigen volk in een oorlog te sturen c.q. op te hitsen. En dan blijft het natuurlijk onduidelijk of dat volk in de huidige tijd van veel informatie bereid zal zijn om hun leider te volgen. Ik vermoed dat de Rus van 1940 anders in het leven stond dan diezelde Rus anno NU.

Of registreer je om te kunnen reageren.