Home

Nieuws

Eerstvolgende goedkeuring POP-plan niet voor mei

Brussel - De Europese Commissie zal tot eind mei geen nieuwe plattelandsontwikkelingsplannen (POP) goedkeuren. Dat bevestigt een woordvoerder van de Europese Commissie.

Vorige week werden nog achttien nieuwe plannen goedgekeurd, waaronder het Nederlandse programma, dat een waarde heeft van €1,2 miljard, waarvan de helft door de Europese Unie wordt bijgedragen. 27 van de in totaal 118 plannen zijn goedgekeurd.

Het Brusselse nieuwsbureau Agra-Europe meldt dat  de verdere goedkeuring van de ontwikkelingsplannen wordt opgehouden doordat het Europees Parlement nog niet heeft ingestemd met het meerjarig financieel raamwerk waarin de plattelandsontwikkelingsgelden worden afgevinkt. Volgens de Europese Commissie is er echter geen vertraging in het goedkeuringsproces van de plattelandsontwikkelingsplannen van de lidstaten en regio's in Europa. "Het loopt zoals gepland", aldus een woordvoerder.  "Maar in mei zullen zeker niet alle resterende plannen worden goedgekeurd." Het zou gaan om nog eens dertig tot veertig POP-plannen.

In Nederland wordt het ontwikkelingsprogramma tot 2020 onder andere gebruikt voor  de weersverzekering, innovatie, verduurzaming, agrarisch natuurbeheer, schoner water en de ondersteuning van jonge boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.