Home

Nieuws 3 reacties

EU wil dat WTO Rusland aanpakt

Genève – De EU vraagt de WTO een panel in te stellen dat moet oordelen over de Russische importheffingen op palmolie, papierproducten en koelkasten. Directe onderhandelingen tussen de EU en Rusland, volgens de WTO de eerste formele stap in de geschillenprocedure, zijn op niets uitgelopen.

Rusland trad in 2012 toe tot de WTO, een organisatie die handelsregels bewaakt. Dat gebeurde 19 jaar nadat Rusland zichzelf kandidaat stelde voor lidmaatschap. Volgens de voorwaarden voor toetreding had Rusland de hoge heffingen op bovengenoemde producten moeten verlagen, maar dat is niet gebeurd.
De heffingen 'kosten' de EU circa €600 miljoen. Het EU-verzoek tot het instellen van een panel wordt op 10 maart behandeld bij de WTO. Rusland kan een veto uitspreken over het eerste verzoek, maar niet over een herhaald verzoek.

Laatste reacties

 • alco1

  Door veel landen (mensen) worden afspraken gemaakt om een ander zand in de ogen te gooien.

 • gvanlaar

  Alco
  heb jij niets te doen of zo want je reageert op bijna elk nieuw artikel!!? Niet lullig bedoeld hoor maar je laat je eigen wel erg in de kaart kijken! Net als Mozes. Maar die reageert tenminste met goede argumenten.

 • Jan Veltkamp

  Het heeft 19 jaar geduurd vooordat Rusland eindelijk werd toegelaten tot de WTO. Als het nu weer 19 jaar duurt om de grenzen te openen dan zijn de koelkasten intussen wel verroest.

Of registreer je om te kunnen reageren.