Home

Nieuws

EC onderzoekt overname Cargill

Brussel – De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar een overname van Cargill, met afstand het grootste agrarische concern ter wereld. De Commissie is bang dat de acquisitie van de chocoladedivisie van concurrent Archer Daniels Midland (ADM) leidt tot hogere prijzen voor consumenten.

De uitvoerende macht van de EU zegt tot maximaal 8 juli te hebben om de overname te onderzoeken. De Commissie is met name bezorgd of er voldoende concurrentie overblijft in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar Cargill, ADM en het Zwitserse Barry Callebaut goeddeels de markt verdelen. Cargill betaalt als de deal door mag gaan $440 miljoen voor de ADM-divisie. Cargill blijft optimistisch en verwacht 'midden 2015' de overname af te kunnen ronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.