Home

Nieuws 7 reacties

Dijksma laat natuurbeleid doorlichten

Den haag - Het natuurbeleid van het ministerie van Economische Zaken wordt doorgelicht.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zegt dat de doorlichting duidelijk moet maken in hoeverre het natuurbeleid samengaat met andere beleidsonderdelen, zoals die voor landbouw, waterveiligheid, economische bedrijvigheid en gezondheid.

Het onderzoek moet ook duidelijk maken hoe de maatschappelijke voordelen van een robuuste en veelzijdige natuur beter kunnen worden benut, zegt Dijksma.

Laatste reacties

 • alco1

  Het is maar net door WIE ze dat laat doen.

 • l coumans

  best wel dapper!!!

 • roolmangmbh

  dat werd ook tijd.

 • PetervanKempen

  Klinkt heel daadkrachtig.
  Wat wil Dijksma boven water krijgen?
  Haar ministerie is de grip op natuurbeleid al lang kwijt: dat wordt duurzaam naar de k....n geholpen door gedeputeerde en IPO baas Kramer die in zijn hoogmoedswanzin de geeiste onbeperkte opvang van ganzen op alle boerengrasland van TBO's tot zijn enig doel heeft gemaakt.
  Dat er zo van biodiversiteit en habitatrichtlijn verdragen geen barst terecht komt binnen die niet- beheerterreinen als OVP die we natuur noemen, dat laat hem koud. Dijksma heeft wellicht nu post met vragen gehad uit de EU commissie, voorgezeten door de EVP, (haar politieke concurrent!), die nu wel eens antwoord wil, en al jaren uitblijvende biodiversiteit rapportages opeist van dat eigenwijs verdragsstaatje Nederland, die het allemaal zo goed weet en jacht en beheer, die heel europa wel plaats geeft, de nek wil omdraaien, net als de boeren trouwens. Kloten klaren gaat altijd door een onderzoek te gelasten, Kun je roepen dat je niet wist dat het zo erg uit de hand gelopen was en voor de verkiezingen (bij) draaien. Zo voorspelbaar allemaal!
  Ai dat gaat geld kosten, want het is terugbetalen geblazen, net als in Belgie, mevrouw Dijksma!

 • Elevage

  Dat moet onderzocht worden door een team van specialisten uit zeer uiteenlopende kennisgebieden en politieke achtergrond. Anders stelt het niet veel voor

 • Bloemestein

  De laatste alinea maakt al duidelijk wat de inhoud, en dus ook de uitkomst van het onderzoek zal zijn. Immers in een goede onderzoeksopdracht is de gewenste uitkomst al omschreven.
  Overigens had Bleker ook al eens niet zoiets gedaan? de uitkomst loog er toen niet om!.
  Ja, ze draait zich in allerlei bochten om haar partij bij de komende verkiezingen niet helemaal van de kaart te laten verdwijnen.

 • Foxxy

  Dapper! Sharon, beginnen vanuit de basis, en de fundamenten eens nachecken. Als de fundering onder het milieu en natuurbeleid op geschatte aannames is gebaseerd, afbreken en opnieuw beginnen! Zonder degelijk fundament bouwen we kaartenhuizen! ( feitelijk hebben we die!)

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.