Home

Nieuws 3 reacties

D66: zorg om stalbranden

Den Haag - Twee stalbranden in Putten en Veendam zijn voor D66 in de Tweede Kamer aanleiding vragen te stellen over de voortgang van het Actieplan Stalbranden.

Gerard Schouw van D66 vraagt aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) en minister Stef Blok (Wonen en Werken) in hoeverre bij de branden in Putten (varkensstal) en Veendam (kippenschuur) sprake was van stallen die waren aangepast aan de nieuwe brandveiligheidseisen.

Vorig jaar april zijn in het Bouwbesluit nieuwe eisen van kracht geworden, die stallen voor landbouwhuisdieren veiliger moeten maken. Doel van de aangepaste regels is dat een brand minder snel ontstaat en zich niet zo snel in een stal kan verspreiden.

Laatste reacties

 • Case1056

  Namens wie spreekt men eigenlijk? Namens de verzekeringen branche, of namens geen geroosterd ''lekker dier'', of moet de boeren ondernemers zelf de schoen aan passen, om zich daar zorgen over te maken voor je eigen bedrijf. Ik denk dat elke goede ondernemer geen brand wil. Er gaat zoveel meer verloren in je onderneming, dat wil niet dat het je bedrijf overkomt
  Steun liever de branche om een regeling te treffen om de oude meuk te vernieuwen. Dan pas ben je goed bezig.
  Dit is zieltjes vertappen, om weer ..... te doen.

 • zon

  D66 is het de nieuwe PVDA,
  De vele overlopers van de PVDA zijn anti-boer en bij D66 gaan ze gewoon door.

 • podolski

  De 'oude meuk' is levend verbrand. Maar hé wat kan jou dat schelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.