Home

Nieuws 3 reacties

Britse trekker mag harder rijden

Londen – Britse tractoren mogen vanaf begin maart 40 km/uur rijden op de openbare weg.

Tot nu toe is de maximum snelheid 32 km/uur (20 mile). Bovendien wordt het maximaal geladen gewicht van een tractor met aanhanger verhoogd van 24,39 naar 31 ton.

Dat heeft staatssecretaris voor transport Claire Perry aan het parlement meegedeeld. De wijzigingen waren al eerder aangekondigd maar Perry heeft nu bevestigd dat ze inderdaad per 1 maart van kracht worden. ''Dit betekent dat boeren meer per rit kunnen vervoeren waardoor het aantal ritten beperkt kan worden en er minder risico op ongelukken bestaat. Bovendien biedt het boeren de kans grotere en vooral meer innovatieve machines te kopen'', aldus de staatssecretaris. Het ministerie werkt al aan een verdere verhoging van de snelheid en het maximaal geladen gewicht die in 2016 van kracht zou moeten worden.

Laatste reacties

  • koles

    Nu Nederland nog

  • Matthijs Verhagen

    Als ik dit lees zou ik eerder zeggen; wees gezegend met de praktijksituatie zoals die in NL is.

  • pinkeltje

    Wat een lachertje. Op de 4-baans zitten ze in Engeland al jarenlang met dik over de 50 per uur op de weg. Maar wat dat totaalgewicht betreft zou het wel eens een echte verandering kunnen geven. Tot nu toe was een drieasser in Engeland een nutteloze investering, maar dat wordt nu dus wel weer interessant. Dat wordt voor de Nederlandse kipperbouwers een stand huren op Cereals. Het ijzer smeden als het heet is....

Of registreer je om te kunnen reageren.