Home

Nieuws 2 reacties

Bod van €1.760 voor pachtgrond

Lochem – Bij een openbare inschrijving voor pachtgrond door de Gelderse gemeente Lochem kwamen 33 inschrijvingen binnen. Het hoogste bod was €1.760 per hectare per jaar, afkomstig van een melkveehouder uit het plaatsje Kring van Dorth.

Gemeente Lochem bood 7,25 hectare landbouwgrond aan in Laren via een openbare inschrijving. Alleen agrarische bedrijven uit de gemeente konden inschrijven voor deze grond. Verpachting vindt plaats op basis van een geliberaliseerd pachtcontract voor een periode van drie jaar (1 maart 2015-28 februari 2018).

Laagste inschrijving op dit perceel was €800 per hectare per jaar. Gemiddeld lagen de biedingen tussen de €1.200 en €1.500, aldus Gerard de Goeijen, teamlid Vastgoed bij de afdeling Financiën van de gemeente. Hij laat ook weten dat de gemeente enigszins verrast is door het hoge bod. "Dit hadden we niet verwacht. We dachten wel dat het bod rond de €1.500 per hectare per jaar zou uitkomen", aldus De Goeijen.

De laatste tijd komen steeds meer openbare inschrijvingen voor pachtgrond. Op 3 maart sluit de inschrijvingsperiode voor ruim 17,6 hectare landbouwgrond in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Verpachting vindt echter plaats voor maar negen maanden (15 maart-15 december). De inschrijving en gunning is niet openbaar. Het college van burgemeester en wethouders neemt een besluit wie de grond krijgt toegewezen op basis van de inschrijvingen. Het collegebesluit is naderhand wel openbaar.

Laatste reacties

 • Jaap39

  Over kostprijs opjagen gesproken.

 • Weerkundige

  ja mest af zet is ook duur
  kan aardappels bouwen
  aander jaag  pacht prijs voor heel veel andere pachters oom hoog die nu minder betaalen
  is dit gevolg van melkvee wet dan staat er nog heel wat te wachten
  dan zijn dier recten mechien beter??????????

Of registreer je om te kunnen reageren.