Home

Nieuws

'Betere resultaten voor vleesbedrijf VION'

Boxtel - Vleesbedrijf Vion heeft in 2014 financieel aanzienlijk beter gepresteerd dan een jaar eerder. Dat meldde het bedrijf vandaag. Een woordvoerder van het concern sprak van een trendbreuk in vergelijking met voorgaande jaren.

Vion is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en kampt de afgelopen jaren met financiële tegenslagen en vleesschandalen. De onderneming raakte eerder ernstig in opspraak omdat er zou worden gesjoemeld met vlees. Verschillende mislukte overnames brachten Vion daarbij in financiële nood.

Vion openbaart 'binnenkort' de jaarcijfers, dus concrete cijfers gaf de zegsman niet. De onderneming boekte in 2013 een nettowinst van €516 miljoen op een omzet van €7 miljard, maar die was volledig toe te schrijven aan de opbrengst van de verkoop van onderdelen. De voortgezette activiteiten leverden destijds een operationeel verlies op van €139 miljoen bij een omzet van €5 miljard.

Om het tij te keren voerde het bedrijf, aan de hand van de inmiddels vertrokken topman Michiel Herkemij, een aanzienlijke reorganisatie door. Dinsdag werd Joost Sliepenbeek benoemd tot financieel directeur, als opvolger van Jacques Straathof. Laatstgenoemde was pas sinds half mei 2014 in functie. Nog voor de zomer hoopt Vion een opvolger te presenteren voor Herkemij, die ook niet langer dan een jaar in dienst was. Tot die tijd blijft Tom Heidman interim-bestuursvoorzitter.

De zegsman wilde evenwel niet ingaan op het in de ijskast zetten van plannen om het vleesbedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen, waarover Het Financieele Dagblad woensdag berichtte. De komende tijd zal de blik vooral gericht zijn op interne zaken, aldus de zegsman.

Of registreer je om te kunnen reageren.