Home

Nieuws 2 reacties

Aanmelden taxaties muizenschade uiterlijk 10 februari

Leeuwarden – De taxaties voor vaststelling van de muizenschade in Friesland gaan op 15 februari van start. Aanmelden moet uiterlijk 10 februari gebeuren via het meldpunt van LTO Noord. Dat maakte de provincie Friesland deze week bekend.

Bedrijven die schade hebben gemeld via het meldpunt van LTO Noord hebben inmiddels een aanmeldingsformulier en aanvullende informatie ontvangen.
Gedeputeerde Staten van Friesland besloten deze week om de muizenschade door het Faunafonds te laten taxeren. Het faunafonds schakelt voor de taxatie een onafhankelijk taxatiebureau in. Volgens het Faunafonds zijn taxaties voor 15 februari niet zinvol omdat dan pas zichtbaar wordt welk gras wel of niet zal herstellen.
Het faunafonds verwacht dat de eerste taxaties tussen half februari en half maart klaar zijn. De eindtaxatie vindt plaats rond half april, bij grasland voor de eerste snede. De kosten voor de taxaties neemt de provincie voor haar rekening en worden geschat op circa €200.000.

Laatste reacties

  • Antonissen VOF

    muizenschade is niet alleen in Friesland , Wij hebben nog 3 ha wortelen in staan voor vers markt en worden deze week gerooid zover het nog kan omdat 50 procent is weggevreten door muizen, komen wij ook in aanmerking voor schade vergoeding en bij wie moet ik me aanmelden?

  • stalwestermolen

    wij ook muizenschade in Groningen Ik bel de LTO

Of registreer je om te kunnen reageren.