Home

Nieuws 4 reacties

1.100 meldingen muizenschade

Leeuwarden – Al 1.100 boeren hebben zich gemeld bij het meldpunt Muizenschade, waarvan 1.000 uit Friesland.

32.000 hectare is zo aangetast dat de ploeg er in moet, bij 18.000 hectare is sprake van milde schade. Dat zegt Wiebren van Stralen van LTO Noord. Hij verwacht dat 500 veehouders zich aanmelden voor de gratis taxatie die provincie Friesland aanbiedt. Aanmelding daarvoor kan tot en met dinsdag 10 februari.

Laatste reacties

 • De geast hoeve

  Een goede zaak

 • PetervanKempen

  Wel handig als ALLE boeren die melding kunnen doen, LTO lid of niet, en het geen gesloten clubavond wordt.
  Je krijgt dan een scheef beeld en hebt niet alle ellende in de goede proporties zichtbaar gemaakt.
  Ook moet er mogelijkheid bestaan dat na de vaststelling, de boer ruimte heeft als er bijv derogatie beleid aanpassing is of gewassen mogen worden gewisseld, hij dit kan doen.
  Daarmee wordt er ruimte gegeven op eigen kracht de schade wegens vooergebrek zo klein mogelijk te houden. Moeten er wel ontheffingen op staand belied komen door te spreken van een ramp ipv schade en wel SNEL.Ga ervan uit dat dit de aandacht krijgt die was toegezegd op de NMV avond hierover in Heerenveen waar bleek dat er WEL DEGELIJK mogelijkheden zijn die de EU goedvindt (Maar DIJKSMA (PvdA) niet ziet??)

 • molenpad

  Goed bericht, en toch twijfel ik of dit wel de goede kant uit gaat ik zou meer tevreden zijn als de E U de regels van het landbewerken op data even in de doofpot doet zodat de landbouwers hun land kunnen bewerken waarneer hen het beste uit komt. Een geldbedrag geven is niet de juiste weg. natuurschade moet een ondernemer zelf kunnen opvangen daar moet men voor sparen tijdens een goed jaar.Het moet niet zo zijn dat bij een goed jaar het extra verdiende geld meteen weer gebruikt word voor aankoop van gronden of uitbreiden van de veestapel of vergroting van de gebouwen.Maar ik wacht het af er is nog niets toegezegd .

 • japke33

  @molenpad, per boer loopt de schade aardig in de cijfers. 100.000 euro is niks, dat kan je niet zomaar even 'sparen'. En als je het al zou kunnen sparen, en op de spaarrekening zet, pikt de belastingdienst een graantje mee.
  Boeren moeten investeren, goed voor de economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.