Home

Nieuws

Veerman leidt EU-werkgroep Agrarische markten

Hoe kunnen boeren en tuinders een betere positie krijgen in de keten? Cees Veerman gaat zich erover buigen, voor de EU-werkgroep Agrarische Markten.

Cees Veerman wordt de voorzitter van de werkgroep Agrarische markten (Agricultural markets task force) van de Europese Commissie. Deze werkgroep gaat zich bezighouden met de crisis waarin een aantal landbouwsectoren verkeert. Doel van de werkgroep is te kijken naar mogelijkheden om boeren en tuinders een verbeterde positie te geven in de keten. De werkgroep moet binnen een jaar rapporteren aan de Europese Commissie.

EU-landbouwcommissaris Hogan roemt Veerman

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan roemde Cees Veerman maandag als boer, oud-landbouwminister, en 'hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de beste landbouwuniversiteit van de wereld. Veerman brengt zijn kennis en kunde en zijn statuur mee in deze belangrijke werkgroep', aldus Hogan. Die kondigde aan dat de namen van de overige werkgroepleden in januari zullen worden bekend gemaakt.

Landbouwcommissaris Phil Hogan: 'Wageningen is de beste landbouwuniversiteit ter wereld'

Of registreer je om te kunnen reageren.