Home

Nieuws 1554 x bekeken

Ruim 1.100 bedrijven beter beveiligd via LTO-project

Ruim 1.100 ondernemers hebben geïnvesteerd in maatregelen om inbrekers buiten de deur te houden via een LTO project voor beveiliging van agrarische bedrijven. Het LTO-project 'Beveilig Mijn Boerenbedrijf' is gestart op 20 mei en is op 4 december jl. administratief afgesloten.

Het totale resultaat met de bijbehorende verantwoording van subsidiegelden lag op die datum bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (V en J). Volgens projectleider Johan Schuitemaker was de interesse groot: "Op deze manier wordt het criminelen weer een stukje lastiger gemaakt."

Beveiligingscamera's populairst

De belangstelling van de meeste ondernemers (414) ging uit naar de aanschaf van één of meer beveiligingscamera's. 380 ondernemers investeerden in één of meer opritverklikkers. Daarna ging de voorkeur uit naar hang- en sluitwerk (170), track en tracing (58), kluizen (54), tankalarm (31) en pinautomaten (14). Ook werden 39 SDNA-kits afgenomen om gestolen kleiner gereedschap gemakkelijker terug te vinden.

Voor alle maatregelen kregen ondernemers de helft van hun investering terug aan subsidie, beschikbaar gesteld door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Gratis veiligheidsscan

Agrarische ondernemers konden gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om de 'kwetsbare plekken' op hun bedrijf in beeld te krijgen. In totaal lieten bijna 1.500 boeren en tuinders een dergelijke scan maken. Dit leidde tot 1.123 subsidieaanvragen voor technische maatregelen. Het volledige subsidiebudget was door agrariërs geclaimd. Met het verstrijken van de einddatum op 1 december is uiteindelijk 96% van het totale budget benut voor dit beveiligingsproject. De totale omzet aan beveiligingsmaatregelen bedroeg ruim €1,5 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.