Home

Nieuws 1816 x bekeken

Register agrarische bedrijven ten einde in 2016

Het Bedrijfsregister Agrarische Bedrijven komt in 2016 aan zijn einde. Dat schrijft minister Henk Kamp (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van de verminderde lastendruk voor bedrijven en burgers.

Daarmee komt een lang gekoesterde wens van de rijksoverheid tot vervulling. De afschaffing van het bedrijfsregister staat al lange tijd op de lijst van maatregelen, die genomen kunnen worden om de administratieve lastendruk voor bedrijven te verminderen. De afschaffing levert een lastenverlichting op van €5.243.000.

Identificatie en registratie

Toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma heeft drie jaar geleden al gemeld dat de administratieve lasten in 2013 zouden dalen door de afschaffing van het register. Europese wetgeving hield de opheffing van het register echter tegen. Het register is in Nederland overbodig geworden door de verplichte identificatie en registratie (I&R) voor landbouwhuisdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.