Home

Nieuws 1763 x bekeken 1 reactie

Rabobank leent aan Verspillingsfabriek

Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben een zogenoemde impactlening verstrekt voor het opzetten van de Verspillingsfabriek in Veghel.

De fabriek is een initiatief van cateraar Hutten en gaat voedsel dat supermarkten niet meer als vers kunnen verkopen, verwerken tot voedingsmiddelen.

Duurzame investeringen

Impactleningen zijn bedoeld voor duurzame investeringen. Voor impactleningen geldt een rentekorting van maximaal 1,2%. Rabobank biedt impactleningen samen met EIB sinds eind november aan en de Verspillingsfabriek is de eerste die wordt verstrekt.

Volgens de Rabobank heeft de Verspillingsfabriek een onderscheidende positieve impact op mens, milieu en maatschappij. "Familiebedrijf Hutten laat zien dat er wel degelijk circulaire oplossingen zijn om voedselverspilling tegen te gaan", aldus directeur Financieren en Risicomanagement Marcel Gerritsen van Rabobank.

€10 miljoen gereserveerd voor impactleningen

Volgens de voorwaarden van een impactlening mogen niet meer dan 3.000 personen in de organisatie werken, het leenbedrag tussen €250.000 en €2,5 miljoen liggen en de totale investeringssom niet meer zijn dan €25 miljoen. De lening heeft een looptijd van 5 tot 10 jaar. In totaal hebben Rabobank en EIB €10 miljoen gereserveerd voor dit type leningen.

Versproducten verwerken tot voedingsmiddelen

De Verspillingsfabriek wordt gevestigd in een 5.000 vierkante meter groot voormalig distributiecentrum van post- en pakketbedrijf DHL. De fabriek gaat straks vlees, brood en andere versproducten die niet meer als vers te verkopen zijn verwerken tot soepen, sauzen, ragouts, smaakstoffen en bindmiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Hutten maakte voor de afzet al afspraken met Plus Supermarkten en Sligro Food Group, dat onder meer de Emté-supermarkten bezit. Volgens directeur van Hutten Corien Poederbach kan de fabriek al vroeg in 2016 van start.

Eén reactie

  • varkenshaasje

    dit doen wij al jaren met onze brij en in plaats van rentekorting krijgen we renteopslag

Of registreer je om te kunnen reageren.