AlgemeenNieuws

Nieuwe subsidieregeling sanering asbestdaken

Eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben, kunnen vanaf volgend jaar rijkssubsidie aanvragen voor renovatie. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil met deze subsidieregeling de sanering van asbestdaken versnellen.

De subsidie is voor asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter en kan zowel door particulieren als bedrijven en instellingen worden aangevraagd.

Maximaal €25.000 per adres

Per vierkante meter wordt €4,50 subsidie gegeven, met een maximum van €25.000 per adres. Voor de regeling is tot en met 2019 minimaal €75 miljoen beschikbaar. Hiermee kan ruim 16 miljoen vierkante meter versneld worden gesaneerd. Volgend jaar is het subsidiebudget vastgesteld op €10 miljoen.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf 4 januari 2016 een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Verbod op asbestdaken vanaf 2024

Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden. Deze daken verweren in de buitenlucht, waardoor schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen. In Nederland ligt nog circa 120 miljoen vierkante meter asbestplaten op daken, waarvan bijna 80 miljoen op agrarische gebouwen.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In de loop van woensdag 2 december komt deze informatie op RVO.nl

Beheer
WP Admin