Home

Nieuws 8 reacties

Nieuwe subsidieregeling sanering asbestdaken

Eigenaren van gebouwen die nog een dak met asbest hebben, kunnen vanaf volgend jaar rijkssubsidie aanvragen voor renovatie. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil met deze subsidieregeling de sanering van asbestdaken versnellen.

De subsidie is voor asbestdaken met een oppervlakte van meer dan 35 vierkante meter en kan zowel door particulieren als bedrijven en instellingen worden aangevraagd.

Maximaal €25.000 per adres

Per vierkante meter wordt €4,50 subsidie gegeven, met een maximum van €25.000 per adres. Voor de regeling is tot en met 2019 minimaal €75 miljoen beschikbaar. Hiermee kan ruim 16 miljoen vierkante meter versneld worden gesaneerd. Volgend jaar is het subsidiebudget vastgesteld op €10 miljoen.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf 4 januari 2016 een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Verbod op asbestdaken vanaf 2024

Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden. Deze daken verweren in de buitenlucht, waardoor schadelijke asbestvezels kunnen vrijkomen. In Nederland ligt nog circa 120 miljoen vierkante meter asbestplaten op daken, waarvan bijna 80 miljoen op agrarische gebouwen.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In de loop van woensdag 2 december komt deze informatie op RVO.nl

Laatste reacties

 • fietskip

  Ze kunnen wel van alles verbieden of weer aanscherpen, het bedrijfsleven zal het wel op moeten kunnen brengen!!!

 • landboer

  Zonder zonnepaneelverplichting?

 • maatje 1904

  Hoeveel binnenwegen met puin liggen er nog met asbest erin? Dit is zeker niet gevaarlijk als het in de zomer droog is en een grote stofwolk is.

 • ajspoon1

  ????

 • kommerenkwel

  Geldt dit ook voor asbestmuren?

 • radewijk

  De asbestsaneerders zullen hun tarief wel naar boven bijstellen, zodat zij het geld dat de overheid beschikbaar stelt in hun zak stopppen. Zo gaat dat toch bij subsidieregelingen? Ben blij dat we geen asbest meer op ons bedrijf hebben, we waren de laatste keer nog voor kleine € 9/m3 van de asbestplaten af. Wat zal het tarief nu worden € 9 + de € 4,50 subsidie = € 13,50 de vierkante meter??

 • kschouten

  Ik betaalde al 14 euro per vierkante meter voor 280 vierkante meter

 • boerke brabant

  als de overheid van alle asbest daken af wil in 2024, waarom dan een maximaal bedrag van 10 miljoen per jaar ? Waarom dan niet alle aanvragen toekennen ?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.