Home

Nieuws 4 reacties

NVWA-top krijgt financiële versterking

Het lukt de NVWA nog niet om te bezuinigen, er moet juist geld bij. De NVWA krijgt daarom een directeur financiële zaken, per 1 februari 2016.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt per 1 februari 2016 een directeur Financiële Zaken. Het gaat om Peter van der Graaf. Hij begint is momenteel bij het ministerie van Economische Zaken werkzaam als projectmanager Vereffening Product en Bedrijfschappen (PBO). Sinds 1998 was hij werkzaam bij verschillende Productschappen, onder andere als manager Interne Auditdienst, manager Financiën, Planning & Control en CFO/directeur Bedrijfsvoering.

De versterking van de top van de NVWA moet ertoe leiden dat de dienst beter financieel aangestuurd wordt. Ondertussen wordt de organisatie doorgelicht op de efficiëntie, met als doel om die te verbeteren.

Bij de NVWA moest er dit jaar €19 miljoen bij

Het ministerie van Economische Zaken heeft dit jaar €19,4 miljoen moeten bijplussen bij de NVWA om dreigende tekorten te voorkomen.

Bezuinigen lukt NVWA nog niet, ondanks besparingsplan uit 2013

In antwoord op vragen van de Tweede Kamer schrijven minister Henk Kamp en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) dat het Plan van Aanpak uit 2013 voor de NVWA erin voorziet dat de dienst jaarlijks geld uitspaart door efficiënter te gaan werken. Dat jaar is dat niet gelukt, onder meer doordat het personeel duurder werd en doordat de gedigitaliseerde informatie- en communicatie (ICT) niet leidt tot de voorgenomen besparingen.

Laatste reacties

 • info382

  die club gaat nooit efficient werken want ze spelen met geld van hard werkende bedrijven . en op de kantoren van de nvwa zitten een hoop nietsnutten die wel een dik salaris krijgen maar van de praktijk niets weten !!

 • timmer1

  wel makkelijk werken zo met andermans geld!

 • NoordHollander

  uit persoonlijke ervaring dien ik helaas te melden dat ze bedroevende resultaten leveren en zeker niet adequaat reageren op meldingen en vragen!

 • producent

  t'is verschrikkelijk, bij mij kan het ook niet uit na jaren van bezuinigen en in plaats dat de overheid bijspringt krijgen we nog meer regels die geld kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.