Home

Nieuws 2608 x bekeken

Lokale Rabobanken geven zelfstandigheid op

De leden van de Rabobank hebben ingestemd met de nieuwe bankstructuur. Dat betekent dat de 106 zelfstandige Rabobank-vestigingen in Nederland hun eigen bankvergunning verliezen. Per 1 januari 2016 gaat de Rabobank verder als een bank met één jaarrekening. De bank wil zich concentreren op food en agri.

De nieuwe bedrijfsstrategie 2016-2020 -waar de structuurverandering onderdeel van is- werd woensdag gepresenteerd op het hoofdkantoor in Utrecht aan de algemene ledenvergadering. Deze presentatie is het sluitstuk van een lange periode van reorganiseren. Het is de grootste reorganisatie in de geschiedenis van de bank. Daarbij verloren zo'n tienduizend medewerkers hun baan, waarvan 8.000 bij de lokale banken.

Vakbonden verwachten ontslagen

Vakbonden houden er rekening mee dat de nieuwe koers gepaard gaat met nog eens duizenden ontslagen bij de bank. Topman Wiebe Draijer gaf eerder dit jaar aan niet meer ontslagen te verwachten, maar het ook niet uit te sluiten.
Rabobank telt momenteel circa 39.000 banen, waarvan 22.000 bij de lokale filialen, 10.000 bij de organisatie in Utrecht en 7.000 internationaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.