Home

Nieuws 3115 x bekeken 5 reacties

Lodders: Wakker Dier moet landbouw knuffelen

Wakker Dier en andere milieuorganisaties moeten de Nederlandse landbouw knuffelen, zegt VVD-Kamerlid Helma Lodders.

In een opiniebijdrage aan Akkerwijzer zegt Lodders dat kabinet en politiek zich keer op keer laten aanmeten dat het slecht gesteld is met de landbouw. Volgens Lodders liggen de feiten anders.

Steeds extra eisen opgelegd

De VVD-politica zegt dat Nederlandse boeren op een achterstand worden gezet door steeds extra eisen op te leggen, die boven de Europese norm uitgaan. Zij vindt dat de Nederlandse standaard een Europees minimum zou moeten zijn. "Dan worden er echt stappen gezet op milieu en duurzaamheid en komt de klimaatneutraliteit een echte stap dichterbij.

Nederlands voorzitterschap EU

Lodders hoopt dat Nederland als voorzitter van de Europese Unie in de eerste helft van 2016 kan laten zien dat het als landbouwland leidend kan zijn in Europa. "Het zouden de milieuclubs en organisaties als Wakker Dier moeten zijn die de Nederlandse landbouw knuffelen."

Laatste reacties

 • veldzicht

  Haha,wakkerdier en andere milieu organisaties zullen de boerenstand gaan knuffelen,liever draaien ze de boeren allemaal nek om,het zal bij die lui nooit goed (genoeg)
  zijn anders verliezen ze hun goed betaalde baantje
  en met leugens en bedrog zullen ze speciaal de veehouderij en normale akkerbouw bij de burger zwart blijven maken.


  .

 • Martin Oldenhof

  Het zou mooi zijn als de Nederlandse standaard leidend word voor de gehele EU. Maar hoe denkt Helma Lodders dat te bereiken? Hopelijk is dit 1 van haar goede voornemens om te realiseren in 2016.

 • wienbemelmans

  weinig hoop want dan zijn ze overbodig ,waar moeten ze dan tegen aanschoppen,kunnen ze niet meer graaien.

 • glaasje

  Helma Lodders, ik hoop van harte dat het u dit jaar lukt om wakker dier en die milieu clubs op flinke achterstand te krijgen. Die overbodige nietsnutten met hun gouden baantje maken heel nederland kapot. Hardwerkende boeren moeten vanwege geldgebrek door idiote wetten en regels het lootje leggen. Waarom ?? Wat is er mis mee dat wij produceren voor het buitenland. Wij in Nederland hebben prachtige bedrijven staan met hardwerkende mensen, iets om trots op te zijn. Straks wordt de werkloosheid in nederland nog groter omdat alle mooie bedrijven kapot gemaakt worden. Onbegrijpelijk!!!

 • mr X

  Wakker dier knuffelde toch altijd al de dieren? Maar wij eten ze op!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.