Home

Nieuws

Ledenvoordeel Agrifirm 1% over 2015

De ledenraad van Agrifirm heeft het ledenvoordeel 2015 op 1% bepaald, ruim 50% meer dan in 2014.

De leden van coöperatie Agrifirm kunnen dit ledenvoordeel opbouwen over de omzet die in 2016 wordt afgenomen bij Agrifirm Feed, Agrifirm Plant en Bonda (producten voor de varkenshouderij).

Aanscherpen strategie werpt vruchten af

Volgens Agrifirm zijn de resultaten aanzienlijk verbeterd door het aanscherpen van de strategie van het bedrijf in de afgelopen jaren, waarbij de keuze is gemaakt voor meer focus en groei van de kernactiviteiten in diervoeding en akker- en tuinbouw. De hogere operationele resultaten en financiële positie van het bedrijf maakt het volgens Agrifirm mogelijk het ledenvoordeel 2015 vast te stellen op 1%.

Op basis van de huidige prijsniveaus, reserveert Agrifirm €12 miljoen ledenvoordeel voor de leden.

Topman Ton Loman stapt in 2016 op

Voorzitter van de hoofddirectie van Agrifirm, Ton Loman, heeft zijn pensionering aangekondigd. In de tweede helft van 2016 beëindigt Loman zijn dienstverband met het bedrijf.

Goed moment om stokje over te dragen

Loman: "Na een periode van ruim 31 jaar werkzaam te zijn geweest bij Agrifirm (en rechtsvoorgangers) is het komend jaar een goed moment om het stokje over te dragen. Er staat een sterke organisatie met focus op de kernactiviteiten die hierdoor veel toegevoegde waarde oplevert voor haar leden. En dat is waar het om draait."

Wervingsproces opvolger al begonnen

De Raad van Commissarissen van Agrifirm laat weten ondertussen al begonnen te zijn met het wervingsproces voor een nieuwe voorzitter van de hoofddirectie.

Of registreer je om te kunnen reageren.