Home

Nieuws 2109 x bekeken

Tweede Kamer debatteert over landbouwbegroting

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de begroting van de onderdelen landbouw en natuur van het ministerie van Economische Zaken.

Het eerste debat voor staatssecretaris Martijn van Dam is begonnen om 10.15 uur en zal rond de middag onderbroken worden voor een aantal andere korte debatten.

De sprekers

Henk van Gerven (SP) komt als eerste spreker aan het woord, gevolgd door Eric Smaling (SP). Helma Lodders doet daarna namens de VVD het woord, gevolgd door Jaco Geurts (CDA), Henk Leenders en Sjoera Dikkers (PvdA), Dion Graus (PVV) en Fatma Koser Kaya (D66). Vervolgens komen Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Rik Grashoff (GroenLinks), Elbert Dijkgraaf (SGP) en Marianne Thieme (PvdD) aan het woord. Johan Houwers komt als laatste spreker aan het woord.

Spreektijd

De Kamerleden hebben allemaal ongeveer tien minuten spreektijd aangevraagd. VVD spreekt 20 minuten, PvdA 27 minuten. Marianne Thieme heeft aangekondigd een uur te willen spreken.

Staatssecretaris Van Dam zal vandaag nog niet aan het woord komen. Dat gebeurt donderdag, als hij namens het kabinet antwoorden geeft op de vragen die de Kamerleden vandaag stellen.

Het debat is live te volgen.
Op Twitter is het via #begrEZ te volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.