Home

Nieuws 2 reacties

Kamer: €1,5 miljoen meer voor weidevogels

Het ministerie van Economische Zaken trekt de komende 3 jaar €1,5 miljoen extra uit voor het beschermen van weidevogels.

De Tweede Kamer stemde in met een amendement van Rik Grashoff (GroenLinks) en Henk Leenders (PvdA) die vraagt om een extra bijdrage van €500.000 per jaar, voor de komende 3 jaar. Het geld moet volgens de indieners zoveel mogelijk 'in de wei' landen, bijvoorbeeld door het inrichten van een proefproject of een experiment dat een directe bijdrage levert aan de bescherming van weidevogels.

Dalende trend weidevogels keren

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) kondigde eerder al extra inzet op het beschermen van weidevogels aan. "We moeten de dalende trend van weidevogels keren, voor het te laat is", aldus Van Dam.

€30 miljoen uit Brussel ook inzetten

Naast het geld dat via dit amendement vrijkomt, wil Van Dam in gesprek met de sector om een deel van de €30 miljoen die vanuit Brussel komt in te zetten voor weidevogels.

Directe inkomenssteun koppelen aan weidevogelbeheer

De Kamer nam ook een motie aan om naast budget uit het plattelandsbeleid (tweede pijler) ook budget uit de directe inkomenssteun (eerste pijler) te koppelen aan weidevogelbeheer.

Laatste reacties

  • Wim Toornstra

    Tja linkse hobby's mogen wat kosten.

  • Farmer4life2

    Staatsbosbeheer mag dan ook aangepakt worden

Of registreer je om te kunnen reageren.