Home

Nieuws 1660 x bekeken

Inkomen groeit door uitstroom van boeren

De landbouwinkomens per arbeidseenheid zullen de komende jaren toenemen, voorspelt de Europese Commissie in de woensdag gepresenteerde landbouwvooruitzichten voor de komende 10 jaar.

De inkomensgroei in de 15 oude lidstaten zal veel minder zijn dan in de 13 nieuwe lidstaten.

Onder de inkomensgroei gaat een grote uitstoot van arbeidskrachten schuil. Veel kleine boeren en 65-plussers zullen stoppen zonder opvolger. Het totale landbouwinkomen in de Europese Unie zal naar schatting met 10% toenemen tot 2025. Tegelijk zullen de kosten met 15% toenemen. De voorspelling is dat in 2025 nog 7,3 miljoen mensen (volledige arbeidskrachten) werkzaam zijn in de landbouw. Dat waren er in 2015 nog 9,9 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.