Home

Nieuws 2 reacties

EU verlengt sancties tegen Rusland

De EU heeft economische sancties tegen Rusland verlengd tot 31 juli volgend jaar. Het besluit maakt vrijwel zeker dat Rusland haar boycot van landbouwproducten uit de EU handhaaft. De EU-sancties zijn gericht tegen de Russische energiesector, banken en de defensie-industrie.

De EU stelde de sancties in vanwege onvrede over de Russische inmenging in de Oekraïense burgeroorlog, en de Russische annexatie van de Krim. Sindsdien hebben Rusland, Oekraïne, de EU en de VS onderhandeld over een oplossing, maar de zogeheten Minsk-overeenkomst die hieruit is voortgevloeid is volgens de EU nog niet volledig geïmplementeerd.

Vrijhandelsakkoord met Oekraïne per 1 januari

De EU zet tegen de zin van Rusland een vrijhandelsakkoord met Oekraïne per 1 januari door. Voor vrijwel alle landbouwproducten uit Oekraïne komt het importtarief op nul, terwijl voor andere producten een tariefquotum wordt ingesteld.

Laatste reacties

  • Barneveldsei

    Stop met Rusland treiteren. De Nederlandse boer is de dupe. Varkensvlees en andere producten kunnen niet meer naar Rusland geïmporteerd worden. Eu maakt meer kapot dan ons boeren lief is.

  • piethermus1

    Weer zo'n navelstaarder. Poetin is de tiran. Wij treiteren Rusland niet. Hij pest ons al vele jaren met zijn machtswellust. Al voor die landbouwsancties werd dan weer dit product en dan weer dat product geboycot door hem. Zgn vanwege dierziekten of fytosanitaire redenen. Ik wil Poetin weg. Het stop pas als Poetin weg is. Eerder zal hij ons blijven pesten met allerlei sancties en pesterijtjes. http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3721534/2014/08/20/Boycot-door-Rusland-is-niks-nieuws.dhtml
    Juist wij zijn te slap. En wij boeren zijn juist vaak te slap tegen hetgeen waar we sterk tegen moeten zijn. Die kruiperige pet-in-de-hand mentaliteit speelt ons parten, dat we bang zijn voor vermeend gezag, wat die naam niet waard is. (Bang voor d elandheer, bang voor de rentmeester, bang voor dominee of pastoor, bang voor de notaris, bang voor.... Ja, wie eigenlijk allemaal?

Of registreer je om te kunnen reageren.