Home

Nieuws 3213 x bekeken 7 reactieslaatste update:19 feb 2016

Digitale aangifte verplicht vóór lente 2016

De Gecombineerde Opgave en de Mestboekhouding worden verplicht geheel digitaal. Alleen gewetensbezwaarden en ondernemers die tot nu toe steeds papieren aangifte hebben gedaan, kunnen nog op papier aangifte doen.

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) wil de verplichte digitale aangifte geregeld hebben vóór de aangifte van het komend jaar.

Voor de belastingdienst geldt voor alle ondernemers een digitale aangifteplicht.

Geloofsredenen of afwezige internetverbinding

De verplichte digitale aangifte geldt niet voor ondernemers die behoren tot een geloofsgemeenschap, die het gebruik van elektronische middelen afwijst en ook niet voor ondernemers die geen internetverbinding hebben en niet eerder langs elektronische weg aangifte hebben gedaan. Volgens Van Dam gaat het om ongeveer 500 aangifteplichtigen.

Van Dam: 'RVO.nl gaat helpen in gebieden met traag internet'

Tegelijk zegt Van Dam toe dat RVO.nl zal helpen in gebieden waar internetverbindingen traag zijn in het landelijk gebied. Nederland heeft op bijna het hele grondgebied (98%) snel internet via het mobiele netwerk (4G). In de praktijk werkt 95% van de ondernemers die aangifte doen bij RVO.nl al via het internet.

NAJK: snelheid internet op platteland 'beschamend laag'

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt zegt dat de snelheid van internet op het platteland nog 'beschamend laag' is, voor een land dat koploper in de wereld wil zijn. "Wij roepen op tot snelle en concrete actie om de snelheid van het internet op het platteland sterk te verbeteren", zegt voorzitter Eric Pelleboer van het NAJK. De jonge boeren discussieren deze maand over smart farming, big data en snel internet.

Laatste reacties

 • vogel

  Meneer van Dam heeft zeker een 4G abonnement wat de baas betaald. Als de overheid nu eens niet alles had geprivatiseerd kon er gewoon overal glasvezel worden aangelegd. Maar nee er moest geld binnen komen dus verkopen en KPN denkt net zo. Niet aanleggen in onrendabele gebieden anders komt er niet genoeg geld binnen.

 • a.t.herwijnen

  Ze moeten maar eens compensatie geven voor de trage verbindingen. Je bent uren langer bezig door traag internet. Hierdoor is ook de animo om alles digitaal te doen zeer laag. In het gebied waar ik woon is de verbindingssnelheid 1,5 MB. Ver onder de norm die Brussel stelt om subsidie beschikbaar te stellen om de snelheid te verhogen.

 • mtseshuis

  Vraag me af of dat zomaar kan. Neem aan dat RVO ook regelt dat er hier glasvezel komt?

 • fietskip

  Dus als ik het goed begrijp verplicht van Dam iedereen die digitaal aangifte doet om het volledig en rechtsgeldig eens te zijn met alle's wat de overheid bij die aangifte vraagt. (Je moet immers digitaal tekenen.) Je moet alle's invullen en zodoende kun je onmogelijk stukken waar je het niet mee eens bent overslaan. Bij een eventuele rechtzaak betekent dit dat je getekent hebt en zal de rechter zeggen dat je maar niet had moeten tekenen. Dat dit zomaar kan!

 • Martin Oldenhof

  Laat van Dam dan maar eerst eens nagaan hoe goed de internet verbindingen zijn in het buitengebied. Afgelopen voorjaar met de Gecombineerde Opgave regelmatig last gehad dat de pagina niet geladen kon worden. Daardoor gaat het plezier van het digitaal invullen er snel af.

 • boerke brabant

  dan ook zorgen dat de helpdesk goed bereikbaar is, en dus niet een half uur in de wacht iedere keer als je belt

 • vandr006@planet.nl

  't is niet alleen het trage internet waar we mee zitten. Hoe vaak ligt de site mijnrvo.nl niet plat. Nu bijvoorbeeld weer!!!! Handig als je op het eind van het jaar nog net even snel wat wilt regelen. Laat ze eerst de rotzooi es voor elkaar maken alvorens ons ermee lastig te vallen!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.