Home

Nieuws

Cargill neemt softwareontwikkelaar over

Cargill heeft de Britse softwareontwikkelaar Format International overgenomen. Laatstgenoemde maakt systemen waarmee voer kan worden samengesteld. Door de overname denkt Cargill een completer product aan de klant te kunnen leveren.

Cargill zet met de overname nadrukkelijk in op de markt voor veevoer en 'big data'. De bedrijven hebben geen overnamesom bekendgemaakt.

Format levert aan mengvoerbedrijven, zelfmengers, premixenbedrijven en visvoerconcerns. Cargill is wereldwijd leidend in de handel in veevoergrondstoffen, maar is ook een grote mengvoerproducent. Via het Nederlandse dochterbedrijf Provimi is Cargill ook een van de grotere spelers in de productie van premixen en concentraten.

"De acquisitie combineert Format Internationals softwaremogelijkheden en state-of-the-art platform met Cargills expertise in diervoeding en analyse van nutriënten", aldus Bruce Feist van Cargill Feed Managemens Systems (FMS). FMS maakt al softwaresystemen voor voerconcerns en heeft ruim 12.000 gebruikers. Format heeft 5.000 klanten wereldwijd.

Bedrijfsspecifiek advies

De overname past bij een bredere beweging in de internationale agribusiness. Grote agriconcerns als Monsanto en John Deere investeerden recent al in software en 'big data'; het verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden data, om dit om te zetten in bedrijfsspecifiek advies. Cargill zoekt ook nadrukkelijk groei op de voermarkt.

In augustus nam Cargill voor €1,35 miljard de zalmvoerproducent Ewos over van Altor Fund III en Bain Capital Europe III. Daarmee trad Cargill voor het eerst toe tot deze snel groeiende viskweekmarkt. Ook ging het dit jaar een joint venture aan voor de bouw van een garnalenkwekerij in Ecuador.

Of registreer je om te kunnen reageren.