Home

Nieuws 9 reacties

'Van Dam volgt Dijksma op'

Den Haag - PvdA-Kamerlid Martijn van Dam (37) zal hoogstwaarschijnlijk het staatssecretariaat van Economische Zaken overnemen van staatssecretaris Sharon Dijksma. Dat melden verschillende bronnen in Den Haag.

Dijksma staat op de nominatie om Wilma Mansveld op te volgen als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. De wisseling van de wacht wordt naar verwachting eind deze week formeel. Dijksma zal deze week eerst de landbouwbegroting nog verdedigen in de Tweede Kamer.

Martijn van Dam

Martijn van Dam is een onbeschreven blad in de landbouw. Van Dam heeft een technische opleiding gehad aan de Technische Universiteit in Eindhoven, hij is lid geweest van de gemeenteraad in Eindhoven voordat hij in 2003 lid werd van de Tweede Kamer. In 2012 wilde hij lijsttrekker worden van de PvdA, maar hij verloor de strijd van Diederik Samsom.

Laatste reacties

 • xw

  De Haagse afgeschermde elitaire vriendenclub die mekaar mooie baantjes toeschuift. Een op de TH Eindhoven afgestudeerde IT-er wordt staatsecretaris landbouw. Het kan blijkbaar altijd nog gekker.

 • simpel boerke

  Hij is al vanaf zijn 25 e kamerlid als ik even terug reken. Wat heeft zo iemand dan buiten de politiek in het bedrijfsleven of anderszins gepresteerd om een heel departement van o.a. Landbouw aan te kunnen sturen. Alleen goed politiek gevoel lijkt me toch een erg beperkte bagage. Maar goed, de tijd zal het leren en worden we positief verrast.

 • cornelis 22

  Er wordt blijkbaar alleen in de vijver gevist met mensen die niets van landbouw weten . Vanochtend nog gelezen dat de universiteit wageningen voor het vierde jaar op rij de beste is ,daar moet toch iemand te vinden zijn.

 • geen boer

  het feit dat Dijksma op reis in China al ingestemd heeft (werd de volgende dag wat krampachtig gedownplayed) met deze in haar ogen promotie, zegt genoeg over de importantie die aan landbouw gegeven wordt. En nu krijgen we weer een carrièrepoliticus, zonder relevante ervaring. Die ook weer de eerste de beste promotie zal aangrijpen. Ongelofelijk, wat is de kwalificatie 'topsector' eigenlijk waard?

 • Zuperboer

  Zijn er hier geen vrijwilligers waar hij stage kan lopen? Praktijk is de beste leermeester voor jongeren en het lijkt mij een niet te missen kans om de kritiek die ik hierboven proef te bestrijden.

 • Gullef

  Hij mag hier wel direct komen stage lopen, laatst ook al een ambtenaar op stage gehad 1 dag, is goed bevallen kan ik iedereen aanraden, kun je 1 op 1 aangeven wat er speelt in de agrarische wereld.

  Maar deze meneer had denk ik nog wat te goed van de PVDA toen ie net naast het lijsttrekkersschap greep, daarom ploffen ze hem nu op EZ

 • Foxxy

  In oktober pleitte hij voor een vierdaagse werkweek!

  Welkom in de landbouw!

 • veldzicht

  Zullen we eerst maar even afwachten wat Martijn van Dam er van bakt,misschien zijn we over een jaar hardstikke blij
  met hem en willen hem niet meer kwijt..

 • wienbemelmans

  Veldzicht lijkt me stug dat hij er wat van bakt,maar we laten ons verrassen,maar ben bang dat het weer vergooide tijd is,

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.