Home

Nieuws

VVD: opheldering over fouten PAS-systeem

De VVD wil opheldering van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) over het hoge percentage fouten bij de meldingen via het Aerius-systeem in het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

De PAS-meldingen zijn nodig om de bestaande situatie op agrarische bedrijven te legaliseren binnen de Natuurbeschermingswet. Meldingen kunnen ook voldoen als er sprake is van bedrijfsontwikkeling die een beperkte invloed hebben op de stikstofneerslag op kwetsbare Natura 2000-gebieden.

'PAS-meldingen verwijderd'

Kamerlid Helma Lodders haalt een publicatie in Nieuwe Oogst aan, waarin wordt gesteld dat een aantal PAS-meldingen uit het systeem worden verwijderd. Lodders vraagt zich af of betrokken bedrijven dan opnieuw moeten melden en of ze daarbij voorrang krijgen in het systeem.

Structureel probleem

Lodders zegt dat er sprake is van een structureel probleem bij de invoering van het nieuwe systeem. Ze wil dat Van Dam actie onderneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.