Home

Nieuws 1938 x bekeken

Q-koortspatiënt vreest in vergetelheid te raken

Q-support, de organisatie die Q-koortspatiënten ondersteunt, vreest dat de ziekte onvoldoende bekendheid houdt. Voor Q-support is voor een aantal jaar geld beschikbaar, waarna het in 2017 stopt.

"De geiten zijn gevaccineerd en er komen bijna geen nieuwe patiënten bij. De epidemie is over en de aandacht voor de ziekte neemt daardoor ook af. Ik ben bang dat er straks geen oog meer is voor de patiënten die nog wel met chronische Q-koorts zitten of met QVS (vermoeidheidssyndroom)", zegt Annemieke de Groot, directeur Q-support, tijdens een gesprek met Tweede Kamerleden.

Meer bekendheid Q-koorts

Samen met Alfons Olde Loohuis pleit ze voor een betere bijscholing voor medici en voor meer bekendheid van de ziekte bij bijvoorbeeld het UWV. Patiënten ervaren veel onbekendheid bij het UWV over Q-koorts, waardoor ze op het gebied van arbeid en uitkering niet altijd passend behandeld worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.