Home

Nieuws 2458 x bekeken

Holland buy: online verkoop Nederlandse voedselproducten in China

Shanghai - Het Holland Center in Shanghai gaat via het crossborder platform van Alibaba online Nederlandse voedselproducten en frisdranken verkopen aan Chinese consumenten: Holland Buy.

Dit kondigde Aalt Dijkhuizen, directeur van het Holland Center en voorzitter topteam Agri&Food, aan tijdens een e-commerce congres op het hoofdkantoor van Alibaba in Hangzhou in aanwezigheid van Mr Ma, CEO en oprichter van Alibaba, het grootste internetplatform van China, en Koning Willem-Alexander.

Betaalbare prijs

Holland Buy wil zich onderscheiden door food & drinks aan te bieden met een hoge kwaliteit en voedselveiligheid tegen een betaalbare prijs. Planning is dat de komende maanden de eerste bestellingen de deur uitgaan.

Toename voedselvraag

Met een inwonertal van bijna 1,4 miljard mensen ziet China zich geconfronteerd met een enorme toename van de vraag naar voedsel, met name naar hoogwaardige eiwitten als groenten, zuivel en vlees. Vandaar dat de Chinese President XI Jinping in maart 2014 op staatsbezoek was in Nederland en zich persoonlijk liet informeren over het succesvolle Nederlandse agrifoodmodel. In China heeft veilig en gezond voedsel van een hoge kwaliteit de hoogste prioriteit. Het Holland Center, dat eind 2014 van start ging, is een initiatief van een aantal toonaangevende agrifoodbedrijven en organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.