Home

Nieuws

ConAgra splitst zich in tweeën

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern ConAgra Foods gaat zichzelf in tweeën splitsen. Het ene bedrijf legt zich toe op de productie van merkproducten voor de consumenten. Het andere bedrijf produceert aardappelproducten voor de foodservice.

ConAgra Foods is het moederbedrijf van aardappelverwerker Lamb Weston, dat in 1994 een joint venture startte met Meijer Frozen Foods in Nederland, onder de naam Lamb Weston/Meijer. Het bedrijf voor de merkproducten krijgt de naam Conagra Brands. Het andere bedrijf gaat Lamb Weston heten.

Extra waarde voor aandeelhouders

ConAgra verwacht dat de splitsing in de herfst van 2016 is afgerond. De aandeelhouders van ConAgra Foods hebben dan aandelen in beide bedrijven. CEO (algemeen directeur) Sean Connolly van ConAgra Foods hoopt hiermee extra waarde te creëren voor de aandeelhouders. "Het geeft beide bedrijven de mogelijkheid te groeien. Als gescheiden bedrijven kunnen ze zich sterker focussen op hun kernactiviteiten en flexibeler reageren op ontwikkelingen op hun afzetmarkten."

Omzet van bijna €2,8 miljard

Conagra Brands heeft onder andere de merken Marie Callender's, Hunt's, Slim Jim en PAM. Connolly wordt de CEO van Conagra Brands. De omzet van dit deel van ConAgra Foods lag in het laatste boekjaar rond de $9 miljard (€8,4 miljard). Met de toekomstige activiteiten van Lamb Weston boekte ConAgra Foods in het laatste boekjaar een omzet van bijna $3 miljard (€2,8 miljard).

Of registreer je om te kunnen reageren.