Home

Nieuws 1975 x bekeken

Brabant krijgt biotechpark voor mest

In Brabant wordt een biotechpark ontwikkelt voor mestverwerking. Een investeringsmaatschappij - BiQgroup genaamd - heeft €10 miljoen opgehaald bij investeerders om maximaal tien mestverwerkingsprojecten te financieren.

De investeringsmaatschappij ziet heil in de mestverwerkingsindustrie en verwacht dat deze opkomende markt veel potentie heeft in de toekomst. Naar eigen zeggen kostte het BiQ ook niet veel moeite investeerders en beleggers te vinden.

Eerste biogasinstallatie draait over twee weken

Het bedrijf is sinds 2012 bezig om het biotechpark bij Eindhoven van de grond te krijgen. Inmiddels zijn alle vergunningen, locatie en subsidies rond. Over twee weken wordt de eerste biogasinstallatie op het park in gebruik genomen.

Verwaarding van dierlijke mest

Om investeerders en beleggers zo ver te krijgen te geld te willen steken in de mestverwerkingsprojecten, richtte BiQ Group een Agri-Biotechfonds op. Het fonds bevat inmiddels €10 miljoen. Met het fonds worden biotechnologiebedrijven gefinancierd die een bijdrage leveren aan de verwaarding van dierlijke mest. Dat geldt ook voor individuen, zoals studenten, ook zij kunnen aanspraak maken op het fonds.

Het park biedt plaats aan maximaal tien initiatieven. De projecten moeten uiteindelijk bijdragen aan een nieuw verdienmodel voor boeren door mest te verwaarden en energieopwekking.

Heeft u uw mestverwerkingsplicht 2015 al geregeld? Boerderij organiseert een webinar over mestverwerking. Schrijf u nu gratis in!

Of registreer je om te kunnen reageren.