Home

Nieuws 1004 x bekeken

Russisch embargo op Braziliaanse darmen opgeheven

Sao Paulo – Het Braziliaanse ministerie van Landbouw en de Russische veterinaire dienst (Rosselkhoznador) hebben vorige week een overeenkomst gesloten waardoor nog eens 74 bedrijven darmen naar Rusland mogen exporteren.

Sinds vorig jaar was het deze bedrijven door technische vereisten verboden om bijproducten naar Rusland te exporteren. Brazilië heeft de nieuwe eisen nu geaccepteerd en daarmee de export weer mogelijk gemaakt. De overeenkomst werd getekend in Moskou tijdens een bijeenkomst van ministers van landbouw van de zogenaamde BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Brazilië exporteerde vorig jaar meer dan 24 duizend ton darmen met een waarde van €102 miljoen (€89 miljoen). Nederland importeerde 883 ton tegen een prijs van $5.927 per ton. De totale Braziliaanse vleesexport in 2014 bedroeg 1,6 miljoen ton met een waarde van ruim $7 miljard.

Tarwe

Tijdens de genoemde bijeenkomst werd ook een overeenkomst gesloten over de export van Russische tarwe naar Brazilië. Ook hopen beide landen nog dit jaar overeenstemming te bereiken over de Braziliaanse import van Russische vis.
Lees ook: Brazilië heeft veel tarwe nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.