Home

Nieuws 1 reactie

Prijzen dalen in groot deel van Europa

Luxemburg - In het grootste deel van de Europese Unie was het leven vorige maand goedkoper dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepresenteerd.

In 17 van de 28 lidstaten van de Europese Unie ging het prijspeil in september omlaag. Dit gold eveneens voor 11 van de 19 landen waar met de euro wordt betaald.

Inflatie gemiddeld -0,1 procent

De prijsdalingen waren het sterkst in Cyprus, waar de inflatie uitkwam op -1,9 procent. Roemenië, Spanje en Slovenië volgden met inflatiecijfers van 1,5 tot 1 procent. In Nederland gingen de prijzen met 0,3 procent omhoog.

De inflatie in de eurozone bedroeg volgens een nieuwe schatting van Eurostat vorige maand gemiddeld -0,1 procent. Die raming kwam overeen met de voorlopige prognose, die onlangs werd gepresenteerd.

Inflatie de komende tijd bijzonder laag

De inflatie in de eurolanden liep de afgelopen maanden heel licht op, na enkele maanden van prijsdalingen in het begin van het jaar. De Europese Centrale Bank (ECB) tracht het prijspeil aan te jagen via de omvangrijke aankoop van leningen bij banken en andere financiële instellingen. De ECB voorspelde vorige maand echter al dat de inflatie de komende tijd bijzonder laag zal blijven.

Eén reactie

  • Draghi kan beter gaan ganzenborden met zijn kleinkinderen......

Of registreer je om te kunnen reageren.