Home

Nieuws

Meer omzet voor Countus

Zwolle - De Countus Groep heeft vorig jaar een omzet behaald van €47,4 miljoen. Dit is ruim €2,3 miljoen meer dan in 2013. Dit maakt het accountantskantoor bekend.

Ondanks de moeilijke economische tijden groeide de omzet van Countus in 2014 met 5,1 procent. Volgens Bob Seemann, bestuursvoorzitter van de Countus Groep, is die groei voornamelijk veroorzaakt door de focus op bepaalde sectoren, zoals de agrarische sector. "Binnen het overig mkb doen we het ook goed, maar we excelleren vooral bij ondernemingen in de foodsector en de horeca- en recreatiebranche", aldus Seemann.

Winst blijft achter

De winstgevendheid van het accountantskantoor bleef de afgelopen jaren achter. De onderneming nam intern maatregelen en dat begint nu vruchten af te werpen. Bij een gelijkblijvende omzet wist het kantoor een hoger rendement te halen in de eerste negen maanden van dit jaar. De solvabiliteit (eigen vermogen als percentage van het balanstotaal) is nu ruim 50 procent.

Countus is een middelgrote accountants- en adviesorganisatie met ruim 600 werknemers. Het kantoor telt twintig vestigingen en richt zich op ondernemers in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.