AlgemeenNieuws

Meer dieren onder Beter Leven-keurmerk

Den Haag – Het aantal dieren dat het Beter Leven-keurmerk krijgt, groeit in 2015 met ruim 17 procent ten opzichte van 2014. In totaal worden dit jaar ruim 20 miljoen dieren onder het keurmerk van de Dierenbescherming gehouden.

Dat blijkt uit cijfers van de Dierenbescherming.

Het aantal varkens dat het Beter Leven-keurmerk krijgt, groeit in 2015 met een derde. Ook het aantal vleeskuikens dat het keurmerk krijgt groeit fors met 17 procent. Het aantal runderen is nog betrekkelijk beperkt, maar verdriedubbelde wel in een jaar tijd tot 16.172.

Meer bedrijven onder keurmerk

Niet alleen het aantal dieren, maar ook het aantal bedrijven dat aan het Beter Leven-keurmerk deelneemt, groeit. Het gaat nu om 1.057 primaire bedrijven en 265 verwerkende bedrijven.

Supermarkten schalen op

Verschillende supermarkten kondigden afgelopen jaar aan hun aandeel vlees met een Beter Leven-keurmerk in de schappen te gaan opschalen. Varkensvlees met één ster is of wordt bij veel retailers de basis.

Bij kip wordt in veel gevallen de Kip van Morgen de nieuwe basis in het assortiment, maar geven supermarkten daarnaast aan ook het aandeel producten met één Beter Leven-ster te willen verhogen. Prijsvechter Lidl kondigde dit jaar aan binnen enkele jaren volledig over te stappen op een vleesassortiment dat minimaal één Beter Leven-ster heeft.

Fabrikanten vragen om Beter Leven-keurmerk

De groei is verder te danken aan het feit dat steeds meer fabrikanten het Beter Leven-keurmerk op hun verwerkte producten willen, volgens Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. In twee jaar tijd is het aantal producten met het keurmerk volgens de Dierenbescherming verdrievoudigd.

Beheer
WP Admin