Home

Nieuws 14 reacties

Hogan gelooft niet dat veel boeren onder kostprijs produceren

Brussel - Landbouwcommissaris Phil Hogan gelooft niet dat heel veel boeren onder kostprijs produceren.

Dat zegt hij in een interview met het internet-medium Vieuws.

Boeren zeggen wel dat ze onder kostprijs produceren, zegt Hogan, maar ze blijven toch door produceren. "Iedereen weet dat in elke bedrijfstak bedrijven stoppen, als ze langere periode onder de kostprijs werken. Ik zie daar geen bewijs van. Wie onder kostprijs produceert zal daarmee ophouden", aldus Hogan.

De landbouwcommissaris zegt het belang van de familiebedrijven in de Europese Unie te zien en daar ook steun aan te geven. Zijn beleid is er niet op gericht om bijvoorbeeld in de melkveehouderij uit te komen op grote industriële bedrijven, zegt hij. Hij wil er ook voor zorgen dat er volgend jaar al goede regelgeving is om oneerlijke handelspraktijken in de voedselketen tegen te gaan. "Levensmiddelenbedrijven moeten begrijpen dat er geen producten zijn, als er geen producenten zijn. Van belang is dat boeren een eerlijke prijs krijgen."

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  wat zou de kostprijs zijn van landbouwcommissaris, ik vind dat hij ook niet onder de kostprijs hoeft te werken, maar wel niet teveel erboven

 • haj146

  We kunnen allemaal wel stoppen maar betaald hij dan onze hypotheek? Volgens mij lult hij maar wat raak voor zn vast VEEL te hoge salaris

 • simpel boerke

  Wat verwacht hij dan, dat iedereen na een half jaar onder kostprijs te geproduceerd te hebben, meteen maar stopt met produceren. Ik hoop dat hij wel slimmer is.

 • farmerbn

  Het ligt eraan hoe hij de kostprijs berekend. Houdt hij rekening met rentevergoeding eigen vermogen en CAO-loon voor de boer met zijn familieleden of niet. Weet hij het verschil tussen aflossen en afschrijven?

 • ae-ea

  Heel heel erg als je geregeerd wordt door zo'n onwetende ongevoelige niksnut.

 • RIOGRANDE

  weer zo n geleerde .Wat een verstand en dat moet ons bijstaan ECHT EINDE VAN HET BEGIN

 • alco1

  Ik denk dat hij er ook niet van bewust is dat de laatste liters een veel lagere kostprijs kennen, dan de eerste.

 • pinkeltje

  Hoeveel boeren zijn er die hun kostprijs werkelijk kennen? Geldt trouwens voor heel veel bedrijven. Als ieder particulier bedrijf zou rekenen zoals een beursgenoteerde onderneming dan gingen er nog heel wat deuren dicht. En dan dat eeuwige gezever over een eerlijke prijs.

 • @meelmuisje

  Een slogan voor Hogan: De verkeerde man op de verkeerde plek...

 • arendsoog

  Zo zie je maar weer ze hebben daar geen idee wat zich buiten hun kantoor afspeelt

 • hansvanbergen

  Hogan is natuurlijk 1 van de mensen die gepleit heeft en er voor gezorgd heeft dat in heel Europa melkveehouders hun superheffing in 3 jaar mogen betalen. In Nederland waar een groot deel van de kostprijs bestaat uit quotum kosten en superheffing hebben we dit niet voor elkaar. Mede door jullie toedoen want jullie waren er allemaal op tegen. Dus voordat je mensen voor dom uitmaakt kun je beter even kijken naar je eigen denkbeelden en hoe die kostprijsverhogend hebben gewerkt!!

 • hansvanbergen

  Hogan is natuurlijk 1 van de mensen die gepleit heeft en er voor gezorgd heeft dat in heel Europa melkveehouders hun superheffing in 3 jaar mogen betalen. In Nederland waar een groot deel van de kostprijs bestaat uit quotum kosten en superheffing hebben we dit niet voor elkaar. Mede door jullie toedoen want jullie waren er allemaal op tegen. Dus voordat je mensen voor dom uitmaakt kun je beter even kijken naar je eigen denkbeelden en hoe die kostprijsverhogend hebben gewerkt!!

 • Peltjes

  Jij hebt zelf je kostprijs onnodig verhoogd.

 • kleine boer

  Er zijn er ook die dat deel vd kostprijs allang niet meer hebben.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.