Home

Nieuws 2393 x bekeken 3 reacties

50 à 60 schapen gedood door herdershonden

Midwolde - In het Groningse Westerkwartier hebben herdershonden afgelopen week een slachting aangebracht onder de schapen van drie schapenhouders.

In totaal zijn er 50 à 60 schapen dood. Daarnaast hebben de eigenaren, Riemersma, Maas en Nijmeijer, veel aangevreten schapen waarvan mogelijk nog een aantal moet worden afgemaakt. Riemersma, die in totaal 500 schapen heeft, is er stuk van: "Overal bloed, schapen in de sloot en overal wonden. Gaten in de poten en de kop. Vreselijk." De boeren troffen zelfs onthoofde schapen aan. Er is een vermoeden van wie de honden zijn. Moes probeert via het Openbaar Ministerie toestemming te krijgen om de honden te laten braken, om zo te zien wat te hebben gegeten. Er is aangifte gedaan bij de politie, maar die is nog niet bij de boeren geweest. Aangezien de schapen op een groot terrein lopen kunnen de boeren er niks aan doen behalve hopen dat de honden niet terugkomen.

Laatste reacties

  • mtseshuis

    Sterkte en als ze de daders vinden, direct laten afmaken, de enigste goede les voor de eigenaren van zulke honden. Zullen ze de volgende keer wel beter nadenken voor ze honden los laten lopen..

  • rub2

    Honden, zijn de wolven uitgesloten in dit gebied? Die zijn toch zo de grens over in Groningen?

  • Leendert1000

    het zijn wel degelijk honden. er lopen overal honden los, honden die geen baasjes meer hebben. achtergelaten in de natuur, honden die zelf hun kostje moeten vinden. Deze verwilderde honden moeten, net als verwilderde katten, worden afgemaakt. Jagers zijn nu bezig om verwilderde katten te mogen afschieten, zoiets zou voor honden ook moeten. Loslopende honden in het bos zorgen voor veel verstoring van het wild: reekalfjes die verstoten worden doordat een hond erbij is geweest of gewoon dood maakt...

Of registreer je om te kunnen reageren.