Home

Nieuws

'Fraude Nidera zeker $200 miljoen'

Rotterdam - Zeker $200 miljoen bedraagt de schade die het Nederlandse handelsbedrijf in granen Nidera heeft geleden door praktijken van een frauderende handelaar, meldt Wall Street Journal. Topman Ton van der Laan wilde eerder geen bedragen noemen, maar sprak over een 'significant verlies'. Sinds de affaire is Nidera uit de biobrandstofhandel gestapt.

De acties van de handelaar duurden waarschijnlijk enige tijd en werden eerder dit jaar ontdekt. Nidera heeft aangifte gedaan bij de Nederlandse politie, omdat de handelaar die bij de frauduleuze acties was betrokken niet mee wilde werken. Hij is enige tijd terug ontslagen. Niet uitgesloten is dat de schade nog veel hoger kan uitvallen. De bewuste handelaar, Tim R., ontkent echter tegenover The Wall Street Journal dat hij in de fout is gegaan en beweert een heel andere kant van het verhaal te hebben.

Cofco

Het Chinese Cofco kreeg vorig jaar een meerderheidsbelang in Nidera van 51 procent. De rest van de onderneming, opgericht in 1920, is in handen van de oprichtersfamilies.

Of registreer je om te kunnen reageren.