Home

Nieuws 861 x bekeken

Franse vleessector pakt export gezamenlijk op

Parijs – Een kleine dertig Franse vleesbedrijven gaan samenwerken in een 'commercieel platform' om de export op te vijzelen. De fabrikanten van rund- en varkensvlees doen dat onder het motto 'France viande export'.

De bedrijven hebben daartoe een overeenkomst getekend in het bijzijn van landbouwminister Stéphane le Foll  en staatssecretaris van buitenlandse handel Matthias Fekl.

Export buiten EU

Het platform maakt deel uit van de eerder door Le Foll aangekondigde maatregelen om de veeteelt in Frankrijk te ondersteunen. 'France viande export' wil zich daarbij vooral richten op landen buiten de EU.

Export coördineren en organiseren

''Export is altijd een moeilijk onderwerp geweest, vooral voor al die spelers in de sector die niet tot een akkoord konden komen. Ons doel is om de export te coördineren en te organiseren, te reageren op de vraag uit andere landen – of die nu groot, klein of middelgroot is – waar we nu op een chaotische manier op antwoorden. Ik zal het niet laten verslappen,'' aldus Le Foll.

Zijn collega Fekl deelde daarbij mee dat alle Franse ambassades en andere diplomatieke posten in het buitenland het platform zullen ondersteunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.